Situationsanpassat ledarskap, så här tycker några av tidigare deltagare…

Utbildningen fick mig verkligen att öppna ögonen på min tidigare ledarstil och jag fick en hel del svar på varför personal reagerar på vissa sätt i förhållande till hur jag har lett dom. Jag har haft personal som har kommenterat på vilken nytta detta gjort för dom för företaget och att alla chefer som har personal på företaget bör genom att gå denna utbildningen.

Har du använt verktygen du fick på utbildningen?

Absolut! Jag anser att jag använder mig av detta dagligen för att para ihop rätt arbetsuppgift till den personal som kan hantera detta bäst, men även att men ser svårighetsgraden i arbetet och kan ge det till personal som nästan är där, så att dom känner att dom utvecklas. Det har resulterat i positivare stämning på företaget och jag vill även tro att det kan resultera i att personalen tycker det är roligare att gå till jobbet.

Kan du nämna något exempel där du använt verktygen och det fått ett bra resultat?

I mitt fall där vi bygger stora Yacht riggar till segelbåtar så krävs det en bred kunskap med tanke på att exempelvis mastavdelningen är det mycket kundorderstyrt vilket resulterar i skräddarsydda produkter. För att ta ett fall där jag använt mig av verktygen så har jag kunnat succesivt öka utvecklingskurvan hos en person med både noggrannhet och hastighet utan någon direkt ”ut och peka med hela handen” påverkan mer än att jag använt mig av de 4 ledarstilarna (S1, S2, S3, S4).

Kan du rekommendera utbildningen?

I allra högsta grad, jag skulle vilja uttrycka mig så att folk verkligen förstår hur viktig denna utbildningen är. Och svara med en fråga. Man genomgår en utbildning med att ta körkort för att kunna hantera bil, människor och miljö. Varför skulle en person som hanterar personal inte ha som i detta fall denna utbildningen?  Jag tycker att det är minst lika viktigt med företaget, personal och arbetsmiljö!

Om ja vilken målgrupp?

Någon som ansvarar för personal, generellt

Ge egen feedback eller kommentarer på utbildningen.

Jag skulle vilja ge våran kursledare Sussi Anthav en stor eloge för att ha fångat upp mig och mitt intresse för Situationsanpassat ledarskap med fängslande kunskap, roliga, nyttiga och realistiska övningar. Men framför allt att hon följer upp och stämmer av hur det gått med genuint intresse.

Conny Karlsson
Selden Mast